Girton Town Charity

News

Work starts on new Community Centre

25 Nov 2017

Girton Town Charity is delighted to announce a major milestone – work has started on the new Community Centre with a plan for it to be completed in 49 weeks.

Girton Town Charity is delighted to announce a major milestone – work has started on the new Community Centre with a plan for it to be completed in 49 weeks.

In Autumn last year, villagers attended a meeting at Girton Glebe Primary School to hear about the proposed new £2.5 million Community Centre and see what facilities would be on offer.

Following a tender process, the contract was awarded to Godfrey & Hicks, a Cambridgeshire family-run building company which has extensive experience of working on community buildings including village halls and performing arts centres.

GTC benefactor William Collyn acknowledged

The Centre will be called the William Collyn Centre in recognition of the founding benefactor of the predecessors to the current charity who date back to 1521.

It will have good ‘green’ credentials and be heated with an Air Source Heat Pump, in addition to having photovoltaic solar panels installed on the roof. A carefully-designed Stormcell system will help manage surface water run-off into the local drainage.

The Hall will be fitted with a high-quality sound system, data projector and screen as well as upgradeable hearing loops. Accessibility is also top of the agenda, to ensure everyone can use the facility.

Excellent space in the heart of our Village

Dr Hiley said: “After years of research, discussion and planning, we are excited that work has now started on site for our new Community Centre. It promises to be an excellent space right at the heart of our Village, for use by a wide range of community groups and individuals.

“One completed, the William Collyn Centre will be open seven days per week and will be run by a dedicated Centre Manager. We shall be inviting expressions of interest for use of the Centre from January 2019.

“I’d like to thank everyone who has been involved in bringing this major project to fruition including our Architect Nick Twitchett, who also designed our almshouses at Centenary Court and the refurbishment of the Cotton Hall.

During construction of the Centre, HGV movements to the site should be minimised at the start and finish of school times and will not be allowed access through the Village.

http://girtontowncharity.co.uk/uploads/images/pageImages/picAbout.jpg